/ letbib.dk
Ved at bruge dette website accepterer du vores brug af cookies. Læs mere...
Forside / Forstør / Oplæs / Udskriv

På nettet

Her finder du hjemmesider omhandlende ordblindhed og læsevanskeligheder.

cilip - Chartered Institute of Library and Information Professionals
Engelsksproget hjemmeside for Chartered Institute of Library and Information Professionals. Ved søgning på f.eks. dyslexia i søgefeltet på siden, fremkommer flere tekster om bibliotekers formidling overfor ordblinde borgere.

Dysleksi Norge
Dysleksi Norge er en norsk interesseorganisation for alle, der har svært ved at læse, skrive og regne.

Dyslexia Foundation of New Zealand
Se og lyt til The Dyslexia Action Week music video ”The Closer You Get” på en hjemmeside fra Dyslexia of New Zealand

Dyslexia International
Dyskexia International arbejder sammen med ledende eksperter om at skabe og markedsføre værktøjer og teknologier, der kan hjælpe ordblinde. Organisationens hovedformål er at dele viden om ordblindhed globalt for at forbedre mulighederne for mennesker, der kæmper med at kunne læse og skrive.

Svenska Dyslexiföreningen
Svensk ordblindeforening.

EMU
Danmarks store og omfattende undervisningsportal.

Dyslexiförbundet FMLS
National svensk forbund for ordblinde.

European Disability Forum
European Disability Forum (EDF) er en uafhængig organisation, der repræsenterer interesser for ca. 80 millioner handicappede mennesker i den europæiske union. EDF kæmper for de handicappedes rettigheder.

The International Dyslexia Association
International Dyslexia Association (IDA) er en sammenslutning, der har til formål at hjælpe ordblinde enkeltpersoner, deres familier og omgivelser, og de organisationer og foreninger m.v., der støtter op om ordblinde.

Dansk Handicap Forskning : Dysleksi - Tidsskrifter/Avis- og tidsskriftartikler/Netdokumenter
En stor samling af tidsskrifter, avis- og tidsskriftsartikler og netdokumenter om ordblindhed.

Dansk Handicap Forskning : Dysleksi - Bøger/Antologier/AudioVisuelle- og Netdokumenter
En stor samling af bøger, audiovisuelle materialer samt netdokumenter om ordblindhed.

Center for læseforskning
Hjemmeside for Center for Læseforskning. Indeholder rapporter og bøger i fuldtekst omkring læsning og læseforskning. Indeholder mange informationer om ordblindhed. Der er bl.a. også fri adgang til diverse tests, der kan anvendes til afdækning af læsefærdigheder og ordblindhed hos børn, unge og voksne.

At ’læse med ørerne’
Microsoft har lavet denne side ”At læse med ørerne”, der bl.a. indeholder videoer med ordblinde. Desuden findes links til videre læsning.

Mobil e-læring for ordblinde/læsesvage
Beskriver et projekt, der har til formål at give ordblinde og læsesvage en mobil e-læring, så de kan dygtiggøre sig alle steder, og desuden får her-og-nu-hjælp på f.eks. arbejdspladser og i fritiden via mobiltelefonen.

Centrum För Lättläst
En svensk hjemmeside, der udgiver bøger og nyhedsavis samt omskriver tekster til letforståeligt sprog.

MLP
MLP er en hollandsk hjemmeside for ordblinde og læsesvage, der retter sig mod børn, unge, deres forældre og lærere. Hjemmesiden kræver medlemskab.

NBP.dk - Ordblind, læseproblemer, dysleksi
Linksamling fra Google omkring ordblinde og læsesvage.

Kommunikationscentret i Region Hovedstaden
Hjemmesiden Regionh Kommunikationscenteret, der indeholder specialviden indenfor syn- tale-, høre-, læse- og andre kommunikationshandicap. Giver bl.a. rådgivning og undervisning i læse- og skrivestøttende hjælpemidler.

Specialpædagogisk støtte
Hjemmeside fra Undervisningsministeriet, der bl.a. omhandler Specialpædagogisk støtte (SPS), der skal hjælpe elever og studerende med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse til at gennemføre en uddannelse.

Steffie
Hollandsk hjemmeside med billeder og tale, hvor kvinden Steffie forklarer forskellige praktiske emner, man kan have brug for, når man skal begå sig i samfundet. F.eks. hvordan man bruger internet og skriver email eller spiller spil. God hjemmeside, de bl.a. kan bruges af hollandske ordblinde, og som kan inspirere formidlere i andre lande.

Nationalt Videncenter om Læsning
Hjemmesiden fra Nationalt Videncenter for Læsning. Giver en indgang til den nyeste viden om læsning, og indeholder aktuelle begivenheder og udveksling af erfaringer med kollegaer og forskere.

Lyt og stav
Net-baseret materiale med opgaver (Ca. 700), som først og fremmest træner sammenhængen mellem lyd og stavemåde.