/ letbib.dk
Ved at bruge dette website accepterer du vores brug af cookies. Læs mere...
Forside / Forstør / Oplæs / Udskriv

På nettet

Her finder du gode hjemmesider for ordblinde og andre, der har svært ved at læse.


Få en tekst læst op

adgangforalle.dk
Hent og installer en gratis ”fjernbetjening” og få en vilkårlig tekst læst op. Du kan f.eks. få en tekst i en email eller på en hjemmeside læst højt. Hjemmesiden er udgivet af IT- og Telestyrelsen.


Aviser

ligetil
Nyheder og temaer for dig, der har svært ved at læse. Artiklerne er skrevet i et klart og enkelt sprog. Du kan også finde viden om baggrunden for de enkelte nyheder. Hjemmesiden er en del af DR undervisning og DR Nyheder.


Lydbøger

E17
E17 er et netbibliotek for dig, der har svært ved at læse almindelig trykt tekst. Du kan her få bogen på den måde, som passer bedst til dig. Det kan f.eks. være som lydbog eller e-bog. På E17 kan du døgnet rundt bestille bøger. Du kan f.eks. også læse og høre dagsaktuelle nyheder. Desuden kan du finde en række tidsskrifter.

Studiebog service
Studiebogservice leverer studiematerialer til dig, der studerer på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. Du skal være testet ordblind, blind- eller svagsynet eller have en anden funktionsnedsættelse for at bruge Studiebogservice. Studiematerialerne bliver leveret til dig som en del af støtten, der ydes gennem SU-styrelsen.


Biblioteker

bibliotek.dk
bibliotek.dk er bibliotekernes fælles hjemmeside. Her kan du se, hvad der er udgivet i Danmark, og hvad der findes på danske offentlige biblioteker. Du kan bestille alle lånbare materialer elektronisk i bibliotek.dk til afhentning på dit lokale bibliotek. Hvis du ønsker hjælp til at bestille materialer, er du altid velkommen til at spørge personalet på dit bibliotek.

Nota
Nota er Danmarks nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder. Nota producerer og formidler lydbøger, e-bøger og punktskrift til dig, der ikke læser almindelig trykt tekst. Se også www.e17.dk.


Inspiration og viden

borger.dk
Din adgang til det offentlige. Søg f.eks. på ordblind i søgefeltet og få oplysninger om muligheder for dig, der har svært ved at læse og skrive.

Hjælp Til Ordblinde
HTO – Hjælp til ordblinde. Hjemmeside der samler og formidler viden om, hvor du som ordblind kan ansøge om hjælpemidler. Desuden kan du finde information om, hvor du kan få undervisning i at anvende dem. Du kan også få en kort introduktion til mange hjælpemidler for ordblinde.

I job nu
Danmarks nye sted på nettet omkring job og informationer for mennesker, der har nedsat funktionsevne. Siden retter sig både mod personer og virksomheder.

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark
Hjemmeside udgivet af Ordblinde / Dysleksiforeningen. Foreningen varetager interesser for ordblinde mennesker overfor myndigheder og offentligheden.

Ordblinde Oplysningen
Ordblindeoplysningen giver dig hjælp og råd ved skole- og ordblindeproblemer.

Lyt og stav
Net-baseret materiale med opgaver (Ca. 700), som først og fremmest træner sammenhængen mellem lyd og stavemåde.

Et liv som ordblind
En blog for personer der har ordblindhed eller Dysleksi inden på livet.

Ordtavlen
Gratis hjemmeside om mange it-hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lettere for mennesker med læse- og stavevanskeligheder.


Uddannelse og skoler

Hovedstadens Ordblindeskole
Hovedstadens Ordblindeskole. Har mange års erfaring med undervisning af voksne ordblinde.

Ordblindeefterskolerne i Danmark
Her kan du finde informationer om efterskoler, der har ordblinde som målgruppe.

VUC
Her kan du finde frem til et VUC (voksenuddannelsescenter) i dit område, der tilbyder undervisning for ordblinde unge og voksne